![]() |
Τούρτα “Mille-feuille” αλά Dukan Από την Δέσποινα Χατζηγεωργίου |
Μία τούρτα που δεν έχει να ζηλέψει το παραμικρό από τις κανονικές ... Ένα θεσπέσιο γλυκό κρεμώδες και δροσερό που δεν αντιστέκεσαι ... Απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις την υπέροχη αυτή δημιουργία επιβραβεύοντας τον εαυτό μας ... μέσα στην Δίαιτα...!!!
Από την Δέσποινα Χατζηγεωργίου
Παντεσπάνι για 2 ταψάκια
22-24εκ
Υλικά:
3 αυγά χωρισμένα
50 γρ ασπράδι παστεριωμένο
3κσ πίτουρο βρώμης
1κσ πίτουρο σταριού
1 βανιλια
10 χαπάκια λιωμένα σε λιγο βραστό νερό
1,5 κγ μπεικιν
1κγ κοντζακ
2 κσ γιαούρτι
100ml γάλα
50 γρ ασπράδι παστεριωμένο
3κσ πίτουρο βρώμης
1κσ πίτουρο σταριού
1 βανιλια
10 χαπάκια λιωμένα σε λιγο βραστό νερό
1,5 κγ μπεικιν
1κγ κοντζακ
2 κσ γιαούρτι
100ml γάλα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο
στους 180. Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε σε μπωλ τα
υπόλοιπα υλικά, να γίνουν ένας παχύς χυλός. Ρίχνουμε τη μαρέγκα τμηματικά στο
χυλό και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να κρατηθεί
ο όγκος. Ρίχνουμε το μείγμα μας σε 2 ταψάκια και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Κρέμα Πατισσερί
Υλικά
750 ml γάλα
2 βανίλιες
35 χαπάκια ζαχαρινης
1κγ αγαρ-αγαρ
3 ζελατινες
1κσ guar gum
2 βανίλιες
35 χαπάκια ζαχαρινης
1κγ αγαρ-αγαρ
3 ζελατινες
1κσ guar gum
Εκτέλεση
Βάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο
νερό να μαλακώσουν. Σε κατσαρολάκι βάζουμε το μισό περίπου γάλα, τις βανίλιες, τα
χαπάκια και το αγαρ και ανακατεύουμε. Μόλις βράσει ρίχνουμε τις ζελατίνες να
διαλυθούν καλά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα.
Χτυπάμε με μίξερ προσθέτοντας το guar gum αχνιστά από σίτα έως ότου πήξει
και αφρατέψει. Έτοιμο. Πήζει περισσότερο
στο ψυγείο. Μ' αυτές τις αναλογίες θεωρούμε ότι έχουμε τα οφέλη των πηκτικών
χωρίς τις ανεπιθύμητες γλίτσες και ανεκτά.