Εξαιρετική λύση για ημέρες PP ... Μία συνταγή με το ημερήσιο πίτουρο της Β΄Φάσης & ελάχιστα γαλακτοκομικά...
Υλικά:
Για την ζύμη
2 κ. σούπας πίτουρο βρώμης
2 κ. σούπας γεμάτες γιαούρτι
στραγγιστό 0%
1 κ. σούπας mix de fibres
2 αυγά
3 κ. σούπας ξυλιτόλη
2 βανίλιες
Άρωμα βούτυρο
1 κ. γλυκού Κανέλα κεϋλάνης
1 κ. γλυκού σμυρνιό
1/2 κ. γλυκού baking powder
Για την γέμιση
2- 3 κ. σούπας ξυλιτόλη
1/2 κ. γλυκού κανέλα
1 κ. γλυκού σμυρνιό
Ανακατεύουμε αρχικά
με αυγοδάρτη τα αρώματα, την ξυλιτόλη, τα αυγά και το γιαούρτι όλα μαζί και
προσθέτουμε τα στερεά. Πρέπει να γίνει ένα χυλός . Ρίχνουμε σε μεγάλο ταψί 35x50 στρωμένο με
λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 180 για 8 λεπτά. Δοκιμάζουμε
να ξεκολλάει από τη λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με την γέμιση και βάζουμε ξανά στο
φούρνο για ένα με δύο λεπτά το πολύ για να λιώσει η ξυλιτόλη. Βγάζουμε από τον
φούρνο και τυλίγουμε σε ρολό, όπως είναι ζεστό, από την μεγάλη πλευρά. Μετά το
τυλίγουμε στριφτάρι και πασπαλίζουμε με κανέλα, σμυρνιό και ξυλιτόλη. Ένα
πεντάλεπτο ακόμα στον φούρνο και αυτό είναι έτοιμο.