Red velvet με frosting τυριού Dukan

Ένα δροσερό γλυκό με ανάλαφρη αίσθηση και λεπτή γεύση που συντροφεύει ένα φλιτζάνι καφέ/ τσάι ή και γιατί όχι … σκέτο σαν επιδόρπιο. Μία υπέροχη συνταγή για τους φίλους που αγαπούν τις ξεχωριστές γεύσεις και επιθυμούν να απολαμβάνουν γλυκές δημιουργίες χωρίς τύψεις κι ενοχές. 
Θυμηθείτε ότι ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός, κατά της προσπάθειάς μας για την επίτευξη του στόχου μας, είναι η δυσαρέσκεια που προκαλείται από την στέρηση.
Μην στερείτε την απόλαυση από την ζωή σας… διότι μόνο σε συνδυασμό με αυτήν είναι δυνατό να τηρηθεί το πρόγραμμα της διατροφής μας σε βάθος χρόνου ... !!!
... Don’t forgetKeep Dukaning and Stay Tuned for more!!! 





Υλικά :
Για το κέϊκ:
4 αυγά μεγάλα ολόκληρα
7 κ. σούπας ξυλιτόλη κρυσταλλική
150
ml γάλα φρέσκο 0%
350 γρ. γιούρτι 0%
1 κ. σούπας κακάο
2 κ. σούπας μεγάλη πρωτεϊνη γάλακτος
3 κ. σούπας ασπράδι σκόνη
10 κ. σούπας μιξ 2 κοφτές
άρωμα βούτυρο,
creamy , εκχύλισμα βανίλιας
1 κ. σούπας λευκό ξύδι
1/2 κ. γλυκού σόδα
 
1 φακελάκι
baking powder ή μία κ. σούπας
χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
Για το σιρόπι:
3 κούπες νερό
3 κ. σούπας ξυλιτόλη
40 χαπάκια
 ζαχαρίνης
2 βανίλιες
άρωμα βούτυρο και εκχύλισμα βανίλιας
Για το
frosting τυριού:
1 συσκευασία τυρί κρέμα exquisa 0,2 % λιπαρά (από το ψυγείο)
1 συσκευασία
nounou teleia 3% (παγωμένη για ½ ώρα στην κατάψυξη)
2 κεσεδάκια γιαούρτι 1,5% nounou στραγγιστό (Eκλεκτό)
3 κ. σούπας ξυλιτόλη
40 χαπάκια
 ζαχαρίνης σε σκόνη
2 κ. σούπας γάλα σκόνη 1%
2 κ. σούπας
mix de fibres
2 κ. σούπας ασπράδι σκόνη
1/2 κ. γλυκού άρωμα βούτυρο & εκχύλισμα βανίλιας



Εκτέλεση
Για το κέϊκ:
Χτυπάμε τα αυγά με την ξυλιτόλη και τα αρώματα. Προσθέτουμε το γιαούρτι εναλλάξ με τις σκόνες και το γάλα. Στα μισά προσθέτουμε το χρώμα. Χτυπάμε να διαλυθεί ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Σαν αποτέλεσμα έχουμε έναν παχύρευστο κόκκινο χυλό που απλώνεται με ευκολία. Απλώνουμε σε ταψί 25x35 που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160ο C. Βάζουμε το γλυκό και χαμηλώνουμε στους 140ο C. Προσοχή μην υπερβείτε την θερμοκρασία διότι θα καταστραφεί το κόκκινο χρώμα. Ψήνουμε στους 140 βαθμούς για 40 λεπτά.
Για το σιρόπι: (Το σιρόπιασμα είναι προαιρετικό όμως κάνει πιο αφράτο το κέικ)
Βράζουμε τα υλικά όλα μαζί για ένα δεκάλεπτο.
Σιροπιάζουμε το γλυκό αφού κρυώσει καλά με καυτό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και καλύπτουμε με το
frosting που έχει παγώσει στο μεταξύ.
Για το frosting τυριού:
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με μπίμερ ή σε multi και βάζουμε να παγώσει στο ψυγείο καλά. Πριν απλώσουμε στο γλυκό ξαναχτυπάμε στο μίξερ για να αφρατέψει. Καλύπτουμε το γλυκό και παγώνουμε για 3 με 4 ώρες το λιγότερο.

Καλή Απόλαυση!


Σημείωση:

Στο γλυκό της φωτογραφίας κόπηκαν δύο δίσκοι διαμέτρου 18 εκ. περίπου και 2 μισοί δίσκοι από το υπόλοιπο κέικ. Σαν κάτω βάση χρησιμοποιήθηκε αυτή με τα δύο μισά, ενδιάμεσα τοποθετήθηκε frosting όπως και για επικάλυψη. Τα κομμάτια του κέικ που περίσσεψαν χρησιμοποιήθηκαν, σε κομματάκια, ως ντεκόρ πάνω από την επικάλυψη.