Το κέϊκ που κέρδισε τις καρδιές όλων μας στην Δίαιτα Dukan. Λόγω της ιδιαίτερης υφής των υλικών που περιέχει κανείς δεν καταλαβαίνει ότι πρόκειται για ένα διαιτητικό έδεσμα. Απολαυστικό με χιλιάδες παραλλαγές! Εδώ δίνουμε μία απλή εκδοχή ως βασική συνταγή.
Υλικά:
Υλικά:
3 αυγα μεγάλα
8 κ.σ γιαουρτι 0% λιπαρά
5 κ.σ ερυθριτόλη
30 χαπάκια ζαχαρίνης λιωμένα σε λίγο βραστό νεράκι
2 κ.σ πιτουρο βρωμης
3 κ.σ πρωτείνη ορού γάλακτος
3 κ.σ ασπραδι σκόνη
5 κ.σ Mix de Fibres
2 βανιλιες
8 κ.σ γιαουρτι 0% λιπαρά
5 κ.σ ερυθριτόλη
30 χαπάκια ζαχαρίνης λιωμένα σε λίγο βραστό νεράκι
2 κ.σ πιτουρο βρωμης
3 κ.σ πρωτείνη ορού γάλακτος
3 κ.σ ασπραδι σκόνη
5 κ.σ Mix de Fibres
2 βανιλιες
1 φακελάκι baking powder του lidl ή 10 γρ.
άρωμα βούτυρο & creamy
ελάχιστο μαχλέπι και κάρδαμο (προαιρετικά)
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Ελάχιστο κουρκουμά για χρώμα (προαιρετικά)
άρωμα βούτυρο & creamy
ελάχιστο μαχλέπι και κάρδαμο (προαιρετικά)
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Ελάχιστο κουρκουμά για χρώμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Καλό χτύπημα τα αυγά, τα αρώματα με την ερυθριτόλη στην πιο δυνατή ταχύτητα του μίξερ (περίπου 5 λεπτά )να γίνουν σαν μους. Προσθέτουμε το γιαούρτι τα λιωμένα χαπάκια και στη συνέχεια σιγά σιγά τα στερεά (ανακατεμένα όλα μαζί με σύρμα για να αφρατέψουν) στην πιο χαμηλή ταχύτητα του μίξερ. Τοποθετούμε σε φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 40 λεπτά με 45 λεπτά (να ροδίσει !!! Να μην στεγνώσει το κέικ εντελώς). Αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
Καλό χτύπημα τα αυγά, τα αρώματα με την ερυθριτόλη στην πιο δυνατή ταχύτητα του μίξερ (περίπου 5 λεπτά )να γίνουν σαν μους. Προσθέτουμε το γιαούρτι τα λιωμένα χαπάκια και στη συνέχεια σιγά σιγά τα στερεά (ανακατεμένα όλα μαζί με σύρμα για να αφρατέψουν) στην πιο χαμηλή ταχύτητα του μίξερ. Τοποθετούμε σε φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 40 λεπτά με 45 λεπτά (να ροδίσει !!! Να μην στεγνώσει το κέικ εντελώς). Αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
Καλή επιτυχία.
Η εκτέλεση με εικόνες βήμα βήμα
1. Καλό χτύπημα τα αυγά, τα αρώματα με την ερυθριτόλη στην πιο δυνατή ταχύτητα του μίξερ (περίπου 5 λεπτά ) να γίνουν σαν μους
2. Προσθέτουμε το γιαούρτι τα λιωμένα χαπάκια
3. Στη συνέχεια σιγά σιγά τα στερεά (ανακατεμένα όλα μαζί με σύρμα για να αφρατέψουν) στην πιο χαμηλή ταχύτητα του μίξερ
4. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας σταδιακά τα υπόλοιπα στερεά στην πιο χαμηλή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
5. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας σταδιακά τα υπόλοιπα στερεά στην πιο χαμηλή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Στο τέλος με μία μαρίζ δουλεύουμε από κάτω προς τα πάνω με πολύ απαλές κινήσεις.
6. Αδειάζουμε με προσοχή το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης.
7. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς C για 40' με 45' λεπτά (να ροδίσει !!! Να μην στεγνώσει το κέικ ).
8. Αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
Καλή επιτυχία!!!