Το θρυλικό γλυκό της Δίαιτας μας .... γεννήθηκε από το άλλο θεσπέσιο γλυκό της λατρεμένης μου φίλης Φλώρας (Πάστες Ταψιού Dukan) και έκτοτε κονταροχτυπιούνται για το ποιο θα είναι το γλυκό στην όποια περίσταση το απαιτεί.... !!! Δοκιμάστε το και αφεθείτε .... στην "αθώα" εξάρτηση που θα σας προκαλέσει.... !!! Αξίζει τον κόπο.... είναι θεϊκό και το απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις!!!! Προσοχή κρύψτε το γιατί το καταναλώνουν ΚΑΙ οι μη Dukaners ..... αφειδώς!!!
Keep Dukaning and stay tuned for more .....!!!!
Υλικά για την κρέμα : 800 γρ. γιαούρτι τοταλ 2% 200 ml γάλα 0% καυτό 1 κ. σούπας ζελατίνη σε λίγο νερό να μαλακώσει 30 χαπάκια ζαχαρίνης 2 κ. σούπας ερυθριτόλη ή ξυλιτόλη άρωμα τιραμισού 1/2 κ. γλ. 1 κ. σούπας κοφτή νεσκαφέ με άρωμα καραμέλας 1 κρέμα teleia παγωμένη και χτυπημένη καλά στο μίξερ
![]() |
Tiramisu με mix de fibres |
Υλικά για το κέικ :
6 αυγά μεσαία
7 κ. σούπας ερυθριτόλη ή ξυλιτόλη
2 κ. σ. κακάο 1%
1 κ. σ. νεσκαφέ εσπρέσο σκόνη
4 κ. σ. γεμάτες γιαούρτι τοτάλ 2%
3 κ. σ. γάλα σκόνη πούδρα
2 κ. σ. mix de fibres κανονικές προς γεμάτες
2 κ. σ. ασπράδι σκόνη γεμάτες
1 φακ. baking powder (στο τέλος)
άρωμα τιραμισού ή εσπρέσσο
1/2 κ. γλ. άρωμα βούτυρο
Υλικά για την κρέμα : 800 γρ. γιαούρτι τοταλ 2% 200 ml γάλα 0% καυτό 1 κ. σούπας ζελατίνη σε λίγο νερό να μαλακώσει 30 χαπάκια ζαχαρίνης 2 κ. σούπας ερυθριτόλη ή ξυλιτόλη άρωμα τιραμισού 1/2 κ. γλ. 1 κ. σούπας κοφτή νεσκαφέ με άρωμα καραμέλας 1 κρέμα teleia παγωμένη και χτυπημένη καλά στο μίξερ
Υλικά για το σιρόπι (για το παντεσπάνι στο στήσιμο)
1 κ. σούπας γεμάτη νεσκαφέ με άρωμα καραμέλας
15 χαπάκια περίπου
3/4 φλυτζανιού νερό καυτό
1 κ. σούπας κακάο 1% για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι χτυπάμε τα αυγά με τα αρώματα και την ερυθριτόλη (ή ξυλιτόλη) να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ασπράδι σκόνη και συνεχίζουμε για άλλα 5 λεπτά . Προσθέτουμε τις σκόνες χαμηλώνοντας στο 1 την ταχύτητα του μίξερ και στη συνέχεια κουταλιά κουταλιά το γιαούρτι. Στο τέλος προσθέτουμε το baking powder φέρνουμε δύο γύρες το μίξερ και ρίχνουμε σε βαθύ τσέρκι να ψηθεί το παντεσπάνι για περίπου 40 λεπτά στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο καλά φούρνο. Δοκιμάζουμε με ένα ξυλάκι αν έχει ψηθεί και αφήνουμε σε κλειστό φούρνο να στεγνώσει καλά το γλυκό με κλειστή πόρτα αρχικά και με ανοιχτή μετά από 15 λεπτά σε σύνολο περίπου μισής ώρας. Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά . Κόβουμε εγκάρσια σε δίσκους.
![]() |
Tiramisu με mix de fibres |
Για την κρέμα χτυπάμε με μίξερ καλά την κρέμα γάλακτος να διπλασιαστεί σε όγκο και σε άλλο μπω χτυπάμε το γιαούρτι και ρίχνουμε το γάλα όπου έχουμε διαλύσει τα γλυκαντικά /αρώματα/ νεσκαφέ/ ζελατίνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε και την χτυπημένη κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεί καλά. Για το στήσιμο την βγάζουμε και την ξαναχτυπάμε να αφρατέψει , στήνουμε το γλυκό ξανά σε τσέρκι σιροπιάζοντας κάθε δίσκο από το παντεσπάνι με το σιρόπι του νεσκαφέ. Τελειώνοντας πασπαλίζουμε με κακάο 1% και βάζουμε να παγώσει στο ψυγείο για ένα τρίωρο τουλάχιστον.
Καλή απόλαυση Dukaners!!!