Κωκ Dukan χωρίς ανεκτά !!!

Υλικά


Κώκ Dukan χωρίς ανεκτά!!!
Για το κεικ:
3 αυγα μεγάλα
8 κ.σ γιαουρτι
6 κ.σ ξυλιτόλη
2 κ.σ πιτουρο βρωμης
3 κ.σ πρωτείινη ορού γάλακτος
3 κ.σ ασπραδι σκόνη
5 κ.σ μιξ
2 βανιλιες
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ του Λιντλ
άρωμα βούτυρο &
creamy
Ελάχιστο κουρκουμά για χρώμα


Για την κρέμα:
800 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό 0%
200
ml γάλα φρέσκο 0% καυτό
άρωμα βούτυρο και
creamy
1 κ. σούπας στιγμιαίο καφέ με άρωμα καραμέλας
6 κ. σούπας ζαχαρίνη ή 4 κ. σούπας ξυλιτόλη
1 κ. σούπας ζελατίνη μαλακωμένη σε 4 κ. σούπας κρύο νερό
2 βανίλιες
1 κρέμα γάλακτος
nounou teleia 3% παγωμένη και χτυπημένη καλά


Για την επικάλυψη :
Χρειαζόμαστε περίπου την μισή δόση από την μερέντα γλάσσο καραμέλας !!!
(Εδώ δίνεται μία δόση ολόκληρη)

400 γραμμάρια νερό και γάλα 0% λιπαρά (γίνεται και μόνο με νερό για λιγότερα γαλακτοκομικά)
4 κ. σούπας ξυλιτόλη
2 κ. σούπας κακάο 0%
4 κ. σούπας
mix de fibres
4 κ. σούπας ασπράδι σκόνη
10 κ. σούπας γάλα σκόνη πούδρα
άρωμα πραλίνας σοκολάτας
άρωμα καραμέλας
άρωμα καπουτσίνο



Εκτέλεση 

Για την κρέμα
Χτυπάμε την  κρέμα μαζί με το γιαούρτι, τις βανίλιες, τα αρώματα και το μισό γάλα. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα αρκετά και διαλύουμε σε αυτό τη ζελατίνη και το γλυκαντικό ή την ξυλιτόλη. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός όλα τα υλικά καλά και προσθέτουμε το γάλα με τη ζελατίνη και το γλυκαντικό. Ανακατεύουμε πολύ καλά την κρέμα και την βάζουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι.


Κωκ Dukan χωρίς ανεκτά!!!

Για την επικάλυψη σοκολάτας:
Για την επικάλυψη ανακατεύουμε όλα τα στερεά και τα αρώματα με σύρμα (για να μην σβολιάσουν)  και προσθέτουμε τα υγρά μέχρι να έχουμε μία μαστιχωτή υφή γλάσσου με το οποίο περιχύνουμε το γλυκό !!!
Για βελούδινη  υφή χτυπάμε στο μούλτι ή με μπίμερ .
Το γλάσσο – νουτέλα το φτιάχνουμε και το αφήνουμε στην άκρη …. Καθώς αυτό σφίγγει περισσότερο όταν μείνει. Στο γλυκό θα πρέπει να πέσει παχύρευστο ώστε να μην τρέξει στα πλάγια!!!


Για το κέικ:
Καλό χτύπημα τα αυγά με την ξυλιτόλη να γίνουν σαν μους. Προσθέτουμε το γιαούρτι και στη συνέχεια τις σκόνες στην πιο χαμηλή ταχύτητα του μίξερ. Τελευταίο το baking powder (απαλά), τοποθετούμε σε στρογγυλή  φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 1/2 ώρα με 40 λεπτά (να ροδίσει ελαφρά!!! Να μην στεγνώσει το κέικ εντελώς). Αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε από την φόρμα σιλικόνης και κόβουμε εγκάρσια στα δύο το κέικ.


Στησιμο γλυκού.
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και την χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει. Στρώνουμε προσεκτικά την κρέμα ενδιαμέσα στα δύο κομμάτια και τοποθετούμε λίγο στο ψυγείο. Μετά από ένα εικοσάλεπτο περιχύνουμε με την επικάλυψη και ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
Αφήνουμε να παγώσει ένα βράδυ (ή ένα τρίωρο τουλάχιστον)!!!


Καλή απόλαυση Dukaners !!!