.... και τα shirataki γίνονται απόλαυση!!!
![]() |
Fajitas με φιλεταρισμένο μοσχάρι και shirataki noodles |
Υλικά
300 γρ. φιλεταρισμένο μοσχάρι κομμένο μακρόστενα κομματάκια
1 πιπεριά
πράσινη κομμένη μακρόστενα κομματάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης
κομμένη μακρόστενα κομματάκια
1 πιπεριά πορτοκαλί
κομμένη μακρόστενα κομματάκια
Ξύδι λευκό balsamico
¼ κούπας χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο χωρίς ζάχαρη
½ κ. γλυκού μπούκοβο
γλυκό
ελάχιστο πιπέρι
καγιέν
1 κ. γλυκού μουστάρδα
ντιζόν ή French (χωρίς ζάχαρη)
Φρεσκοτριμμένο
πιπέρι για το σερβίρισμα
Για την
μαρινάτα:
Ξύδι balsamico 2 κ. σούπας
1/2 κ. γλυκού
ζαχαρίνη
Soya sauce 1 κ. σούπας
Worcester sauce (3-4 σταγόνες)
σκόνη σκόρδο
1/2 κ. γλυκού
σκόνη κρεμμύδι
1 κ. γλυκού(κοφτή)
red chili powder 1/4 κ.
γλυκού(στη μύτη δλδ)
παπρικα
καπνιστή 1/4 κ. γλυκού(στη μύτη δλδ)
Προετοιμασία Shirataki
Τα ξεπλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερό σε τρυπητό (σίτα) κι αφήνουμε στην άκρη, αφού ρίξουμε λίγο ξύδι, έως ότου τα προσθέσουμε στη σάλτσα.Βράζουν με τη σάλτσα μέχρι να δέσει.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάτας με το μοσχάρι και τις πιπεριές. Αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3-4 ώρες , τουλάχιστον, στο ψυγείο. Ιδανικά αφήνουμε για ένα βράδυ.
Ζεσταίνουμε
πολύ ένα αντικολλητικό σκεύος (σε δυνατή φωτιά), ρίχνουμε το κρέας με τις πιπεριές να
τσιγαριστούν και αφήνουμε να μαγειρευτούν και να ψιλοπιούν τη μαρινάτα για 10
λεπτά περίπου (μέχρι να να φύγουν τα πολλά ζουμάκια).
Σβήνουμε, στη συνέχεια, με
λίγο λευκό balsamico, αφήνουμε να εξατμιστεί
και προσθέτουμε το 1/4 της κούπας ντομάτα με λίγο
νεράκι να γίνει σαλτσούλα.
Προσθέτουμε
λίγο μπούκοβο γλυκό και ελάχιστο πιπέρι καγιέν και αφήνουμε να μαγειρευτεί το
φαγητό για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε τα shirataki και αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να μαγειρευτούν σκεπάζοντας το σκεύος. Προς το τέλος προσθέτουμε τη μουστάρδα και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε τα shirataki και αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να μαγειρευτούν σκεπάζοντας το σκεύος. Προς το τέλος προσθέτουμε τη μουστάρδα και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
Αλατίζουμε με fytro (υποκατάστατο
αλατιού) και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σημείωση:
Προσοχή με φειδώ τα μπαχαρικά. Ο στόχος είναι να δώσουμε άρωμα και γεύση.
Το κρέας που χρησιμοποιήθηκε στην συνταγή ήταν φιλετάκια από σπαλομίτα.
Κόβουμε κάθετα στις ίνες του κρέατος!
Προσοχή με φειδώ τα μπαχαρικά. Ο στόχος είναι να δώσουμε άρωμα και γεύση.
Το κρέας που χρησιμοποιήθηκε στην συνταγή ήταν φιλετάκια από σπαλομίτα.
Κόβουμε κάθετα στις ίνες του κρέατος!