
Λόγω των ημερών μία επίκαιρη συνταγή για υπέροχα ... τσουρέκια Dukan ... διότι το μυστικό της δίαιτας είναι ένα ... Δεν στερούμαστε ... !!!
Δοκιμάστε την και θα δείτε ότι δεν έχει να ζηλέψει ... από τα συμβατικά!!!
Ο στόχος μας πάνω από όλα ... Dukaners !!!
Υλικά:
6 αυγά μεγάλα
1πρέζα αλάτι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
7 κ.σ. ξυλιτόλη
30 χαπάκια γλυκαντικό
διαλυμένα σε λίγο νεράκι
8 κ.σ γιαούρτι 0%
5 κ.σ mix fibres (γεμάτες)
3 κ.σ. πρωτείνη γάλακτος isolate
3 κ.σ. ασπράδι σκόνη
1 κ.σ. κρόκο αυγού σκόνη
1 κ.σ. κρόκο αυγού σκόνη
2 φακελάκια baking
2 φακελάκια μαγιά
1/3 κ.γ. μαχλέπι σε σκόνη
1/3 κ.γ. σμυρνιό (μείγμα)
1/3 κ.γ. σμυρνιό (μείγμα)
2-3 σταγόνες μαστιχέλαιο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
άρωμα creamy ή βούτυρο
άρωμα βανίλια
Εκτέλεση:
Χτυπάμε σε μίξερ τα αυγά με την ξυλιτόλη και
τα αρώματα να φουσκώσουν και να πάρουν υφή κρέμας. Προσθέτουμε το γιαούρτι και
τα χαπάκια λιωμένα σε λίγο νεράκι συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλότερη
ταχύτητα για ένα δύο λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε
τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας σε χαμηλή ταχύτητα (τελευταίο ρίχνουμε το baking).
Ρίχνουμε το μείγμα σε 2 μακρόστενες φόρμες σιλικόνης (αν έχουμε σε σχήμα τσουρεκιού) και ψήνουμε στους 160 για 40 με 45 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).
Βγάζουμε από το φούρνο, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Καλή απόλαυση !!!
Ρίχνουμε το μείγμα σε 2 μακρόστενες φόρμες σιλικόνης (αν έχουμε σε σχήμα τσουρεκιού) και ψήνουμε στους 160 για 40 με 45 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).
Βγάζουμε από το φούρνο, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Καλή απόλαυση !!!