Ένα απολαυστικό κέικ σοκολάτας για Dukaners και μη!!! Είναι τέλειο σε υφή και εξαιρετικά γευστικό !!!
Φτιάξτε το και αφήστε τους όλους κατάπληκτους !!!
Φτιάξτε το και αφήστε τους όλους κατάπληκτους !!!
Υλικά
4 αυγά ολόκληρα μεγάλα 6 κ. σούπας γεμάτες γιαούρτι 0%
5 κ. σούπας ξυλιτόλη ή ερυθριτόλη
3 κ. γλυκού κακάο 1% (3 ημέρες 1 ανεκτό ανά ημέρα)
2 κ. σούπας πίτουρο βρώμης ή σταριού (2 μερίδες λόγω του πιτ. σταριού)
2 κ. σούπας πρωτεϊνη γάλακτος whey isolated
2 κ. σούπας σκόνη ασπράδι
4 κ. σούπας μίξ
1/3 κ. γλυκού flavour cookies and cream (my protein)
1 φακελάκι baking powder του lidl ή μία κ. σούπας όποιο έχετε (στο τέλος στην ταχύτητα 1)
![]() |
Κέικ σοκολάτας αφράτο & ζουμερό Dukan (Soft chocolate cake Dukan) |
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, το άρωμα τα αυγά και την κρυσταλλική ερυθριτόλη (ή ξυλιτόλη ή στέβια για όσους την προτιμούν ) να φουσκώσουν για 5 λεπτά τουλάχιστον.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στις αντιστάσεις στους 170ο C.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα και προσθέτουμε τα στερεά που έχουμε αναμείξει πιο πριν χαμηλώνοντας την ταχύτητα στο 1. Τελευταίο προσθέτουμε το baking. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης για κέικ (με την τρύπα στο κέντρο ) και ψήνουμε στους 150ο C για 45 με 50 λεπτά της ώρας. Βγάζουμε από το φούρνο και τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσει λίγο, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά να φύγουν οι ατμοί και να κρυώσει. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο και φυλάμε το υπόλοιπο σε τάπερ αεροστεγώς ώστε να κρατήσει την υγρασία του.
Χτυπάμε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, το άρωμα τα αυγά και την κρυσταλλική ερυθριτόλη (ή ξυλιτόλη ή στέβια για όσους την προτιμούν ) να φουσκώσουν για 5 λεπτά τουλάχιστον.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στις αντιστάσεις στους 170ο C.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα και προσθέτουμε τα στερεά που έχουμε αναμείξει πιο πριν χαμηλώνοντας την ταχύτητα στο 1. Τελευταίο προσθέτουμε το baking. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης για κέικ (με την τρύπα στο κέντρο ) και ψήνουμε στους 150ο C για 45 με 50 λεπτά της ώρας. Βγάζουμε από το φούρνο και τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσει λίγο, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά να φύγουν οι ατμοί και να κρυώσει. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο και φυλάμε το υπόλοιπο σε τάπερ αεροστεγώς ώστε να κρατήσει την υγρασία του.
Καλή απόλαυση !!!
Γίνεται το ίδιο απολαυστικό με άρωμα Toffee !!!!
Γίνεται το ίδιο απολαυστικό με άρωμα Toffee !!!!