Τυράκι άπαχο από γιαούρτι 0%

Ένα τυράκι που μας λύνει τα χέρια καθώς στην Ελλάδα δεν κυκλοφορούν άπαχα τυριά είναι το χειροποίητο που μπορούμε να παρασκευάσουμε εύκολα με γιαούρτι 0% και αλάτι.



Η διαδικασία είναι πολύ απλή.


Χρησιμοποιούμε ένα τουλπάνι καθαρό στο οποίο βάζουμε 1 κιλό περίπου γιαούρτι 0% αλατισμένο. Σηκώνουμε τις άκρες του υφάσματος, πιάνουμε με μία πιάστρα και τοποθετούμε σε ένα δοχείο (τρυπητό ή σίτα) να στραγγίξει. Εναλλακτικά δένουμε με σπάγκο και κρεμάμε το δεματάκι που φτιάξαμε από τις άκρες του υφάσματος σε μία ξύλινη κουτάλα που τοποθετούμε σε μία λεκάνη ή μία κατσαρόλα κάθετα ώστε να στραγγίζει το τυράκι μας.
Το αφήνουμε για 24 ώρες περίπου να στραγγίξει χωρίς να το πιέσουμε και είναι έτοιμο για χρήση.



Σημείωση:

Για λίγη ποσότητα μπορούμε να στραγγίσουμε λίγο γιαούρτι με αλατάκι σε ένα χάρτινο ή μόνιμο φίλτρο του γαλλικού καφέ το οποίο στηρίζουμε εύκολα σε ένα ποτήρι.

Extra Tips
  1. Μπορούμε να αρωματίσουμε το τυράκι μας με διάφορα μυρωδικά του γούστου μας.
  2. Εάν σκοπεύουμε να το κάνουμε γλυκό προσθέτουμε ζαχαρίνη και αρώματα της αρεσκείας μας.

Δένει υπέροχα με τα κουπάτα κεκάκια και ψωμάκια, ειδικά με γλυκό ψωμάκι με άρωμα μαχλέπι.


Καλή απόλαυση!!!