Ένα τυράκι που μας λύνει τα χέρια καθώς στην Ελλάδα δεν κυκλοφορούν άπαχα τυριά είναι το χειροποίητο που μπορούμε να παρασκευάσουμε εύκολα με γιαούρτι 0% και αλάτι.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή.

Το αφήνουμε για 24 ώρες περίπου να στραγγίξει χωρίς να το πιέσουμε και είναι έτοιμο για χρήση.
Σημείωση:
Για λίγη ποσότητα μπορούμε να στραγγίσουμε λίγο γιαούρτι με αλατάκι σε ένα χάρτινο ή μόνιμο φίλτρο του γαλλικού καφέ το οποίο στηρίζουμε εύκολα σε ένα ποτήρι.
Extra Tips
- Μπορούμε να αρωματίσουμε το τυράκι μας με διάφορα μυρωδικά του γούστου μας.
- Εάν σκοπεύουμε να το κάνουμε γλυκό προσθέτουμε ζαχαρίνη και αρώματα της αρεσκείας μας.
Καλή απόλαυση!!!